Translate

wtorek, 22 marca 2011

do you fancy quiche for dinner???



dzisiaj trata z porem. porcja na dwie małe foremki o średnicy 12 cm.

składniki:

2 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka płatków pszennych
2 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 średni por
kilka plastrów drobiowej wędliny
serek wiejski
2 jajka

i pichcimy ;p

otręby zmielić, dodać żółtka i proszek do pieczenia i wyrobić na masę. (nie za rzadką nie za gęstą. jeśli będzie za gęsta dodać trochę serka homogenizowanego, jeśli za rzadka dodać odrobinę maizeny)
masę rozsmarować w foremkach
pora pokroić w plastry, położyć na ciasto, dodać pokrojoną wędlinę drobiową
dodać po dwie-trzy łyżki serka wiejskiego
całość zalać roztrzepanymi jajkami
piec w nagrzanym piekarniku w 175 stopniach ok. 50 minut.
smacznego










today quiche with leek. portion for two small baking tins (diameter 12 cm.)

ingredients:

2 spoons of oats
2 spoons of wheat
2 eggs yolks
1 tea spoon of baking powder
1 medium leek
couple slices of cooked chicken
cottage cheese
2 eggs

and now we're cooking ;p

grind oats and wheat, add yolks and baking powder and make a dough (not to loose not to thick)
spread dough in forms
slice the leek, put on the dough, add chopped chicken
add two-three spoons of cottage cheese
pour blended together eggs on the top
bake in preheated oven in 175 degrees for about 50 minutes
enjoy